La portaveu del Govern, Elsa Artadi, ha advertit aquest dilluns que el principal punt de la reunió entre el president, Quim Torra, i el responsable de l'executiu espanyol, Pedro Sánchez, ha de ser la situació a Catalunya i la capacitat de decidir dels catalans. "El que seria un despropòsit seria que Pedro Sanchez decidís ignorar que hi ha una voluntat de milers de catalans que volen deixar de ser espanyols, que d'aquest tema que marca tota la resta decidís que no en vol parlar. No tindria sentit és de pura lògica", ha advertit.

Artadi ha explicat que el seu departament està ja parlant amb el ministeri de Mertixell Batet sobre els temes de la trobada i ha admès que les informacions que fins ara arriben des de Madrid en relació a la trobada són "contradictòries".

"Ens interessa veure si Sánchez vol parlar sobre la situació a Catalunya o pretén encabir-ho en un debat territorial espanyol. Si pretenen canviar la voluntat dels catalans amb un cafè per a tothom o si volen singularitzar els reptes que hi ha a Catalunya d'altres de l'Estat espanyol", ha advertit.

La consellera ha advertit que el tema de la reunió no seran els 46 punts que va portar el president Carles Puigdemont a la darrera trobada a la Moncloa sinó que ha de ser "si Catalunya pot decidir o no", y que l'enfocament de la trobada per part del govern català serà parlar d'allò que tothom espera que parlin els dos presidents. "No podem anar a Madrid a negociar sobre incompliments. S'haurà de fer, més endavant", ha subratllat. 

El Govern no amaga el malestar davant del fet que des de la Moncloa s'hagi volgut emmarcar la trobada amb Torra en la ronda de reunions de Sánchez amb les comunitats autònomes, que, de fet, començarà amb el president del govern basc, Iñigo Urkullu.

Quan la portaveu del govern espanyol va explicar aquesta intenció en la darrera reunió del consell de ministres, Torra va replicar amb una piulada en què sentenciava: "no han entès res de res".