La portaveu del Govern, Elsa Artadi, ha advertit aquest divendres al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que si no ofereix una solució satisfactòria per a Catalunya, els partits independentistes li retiraran el suport al Congrés.

"Nosaltres vam donar suport al fet que Rajoy marxés amb l'oportunitat que pogués ser millor; si ha de ser igual que Rajoy, per què hauríem de donar suport a Pedro Sánchez", ha afirmat en una entrevista de la revista Marie Claire.

Ha assegurat que li encantaria donar estabilitat al govern espanyol fins al 2020, però ha demanat que a canvi Sánchez ofereixi "una solució política per escoltar la gent i respectar la voluntat de la ciutadania catalana".

Artadi ha insistit que aquesta solució passa per un referèndum d'autodeterminació, i ha assegurat que el Govern espanyol "té tot el marge de maniobra que vulgui per acceptar-lo perquè això depèn de la seva voluntat política".

Sobre la negativa dels partits independentistes a donar suport al sostre de dèficit al Congrés, Artadi ha defensat que l'executiu de Sánchez "ha de recordar que els seus socis, per tenir estabilitat, són els que li van donar l'accés al poder i això passa per Podem, ERC i el PDeCAT".