La consellera de Presidència, Elsa Artadi, ha assegurat avui que són conscients que el nou govern de Pedro Sánchez es manté gràcies al suport del PDeCAT i ERC. "El govern espanyol ha de saber que ara els nostres vots valen més en aquesta situació", ha assenyalat aquest matí en relació a la votació sobre el sostre de despesa que s'ha de realitzar avui al Congrés.

En aquest sentit, la consellera ha insinuat que les forces independentistes no votarien a favor de la proposta dels socialistes. ""Ens faria la vida una mica més fàcil que s'apugés el sostre de despesa? Sí, però no ho han treballat prou bé per guanyar-se les majories", ha afirmat en una entrevista a RAC1. Tot i que ha destacat que és una decisió que "encara s'està acabant de treballar", Artadi ha reclamat que aquesta proposta vagi més enllà de les paraules, ja que consideren que encara no s'ha traduït amb fets.

Pel que fa a la reunió que Artadi va mantenir amb la ministra de Política Territorial i Funció Pública, Meritxell Batet, ahir a Madrid, ha valorat positivament la trobada. "Tots tenim l'obligació d'explorar aquesta finestra que tenim ara. El govern de Sánchez no em va vetar cap tema i esperem arribar a acords de cara a la tardor", ha assenyalat.