La consellera de Presidència, Elsa Artadi, ha assegurat que no ha rebut cap negativa sobre "cap dels punts de l'ordre del dia" que va fer arribar la setmana passada a la ministra Meritxell Batet amb qui prepara la reunió que el dia 9 de juliol mantindran el president, Quim Torra, i el responsable del govern espanyol, Pedro Sánchez.

El Govern ha deixat clar en tot moment que les reivindicacions independentistes i el debat polític català hauran de centrar la trobada. Torra va assegurar públicament la setmana passada que en la trobada plantejarà a Sánchez un referèndum pactat.

Artadi ha assegurat que, després que la setmana passada va enviar a Madrid el guió de la trobada que proposa el Govern, ha abordat el tema aquest cap de setmana amb Batet i té previst una entrevista telemàtica amb la ministra per avançar en l'agenda de la trobada.

"No concebem una reunió sense parlar de la situació catalana", ha advertit tot i que no ha aclarit què farà el president en cas que Sánchez, com s'ha assegurat des del Govern espanyol no accepti incloure aquest tema en la trobada.