La vicepresidenta del Govern, Elsa Artadi, ha assegurat, de cara a la reunió del Consell de Ministres a Barcelona d'aquest divendres i de l'eventual trobada entre Quim Torra i Pedro Sánchez, que l'executiu català no tanca la porta a cap format de posada en comú i que no hi hauria d’haver línies vermelles en l'ordre del dia.

"Si no hi ha reunió voldrà dir que el govern espanyol no té voluntat de diàleg", ha afegit. En una entrevista a Rac 1, Artadi també s'ha referit a les protestes anunciades contra el Consell de Ministres de divendres vinent a Barcelona tot afirmant que "un moviment sòlid i cívic" com l'independentisme "no pot caure en provocacions", tot i que confessa que la data no és la més adient i que el Govern "hauria preferit" que es produís al setembre i no un any després de les eleccions convocades a través de l'aplicació de l'article 155.

A més, Artadi ha considerat que "és una mica precipitat parlar dels pressupostos", perquè la prioritat del seu grup és "resoldre la situació política” a Catalunya.