La portaveu de Junts per Catalunya, Elsa Artadi, s'ha mostrat en contra del fet que el president en funcions Carles Puigdemont, exiliat a Bèlgica, renunciï a la investidura i deixi pas a un altre candidat. "El president Puigdemont no pot fer un pas al costat. Si ho fes, estaríem acceptant de facto el 155", ha assegurat.

En una entrevista a 8aldia, ha confiat que Puigdemont torni a ser investit el 31 de gener, data límit per a la celebració del ple d'investidura. "Tenim un acord amb ERC i confiem que també arribarem a un acord amb la CUP", ha augurat.

En aquest sentit, ha destacat que el president espanyol, Mariano Rajoy, "ja no parla de la investidura, sinó de la presa de possessió" —el pas posterior—. Tot i això, ha instat a "veure què porta Rajoy al TC i amb quins arguments". "El TC també haurà de justificar per què no respecta una decisió presa per majoria absoluta".

Artadi també ha fet referència als diputats empresonats o a l'exili. "Els diputats que són a la presó i a Brussel·les també són electes", ha recordat, i ha avançat que els exiliats sí que demanaran el vot delegat un cop s'hagi constituït la Mesa de cara a la sessió d'investidura, cosa que avui no han fet.