El lema de campanya de Junts per Catalunya (JuntsXCat) és "Puigdemont, el nostre president", segons han anunciat avui els seus responsables.  "En cap cas, ens plantegem aquestes eleccions per escollir un president, president ja en tenim, és el president Puigdemont que és el nom que crida la gent", ha assegurat la directora de la campanya, Elsa Artadi.

Artadi ha mostrat el convenciment que el 21-D farà evident "amb molta claredat" que la societat catalana no està amb el 155 ni amb Mariano Rajoy. "Expressarà que a Catalunya decideixen els catalans a través de les urnes i, en cap cas, el Govern espanyol a través de la repressió i la cultura de la por", ha subratllat. Aquest és l'argument central del discurs de JuntsXCat: "Puigdemont contra Rajoy i el 155".

Artadi ha plantejat la campanya com una crida al vot d'aquells qui vulgui que Puigdemont torni a Palau de la Generalitat i torni a fer el seu Govern. Però també ha destacat el valor clau que atorguen la transversalitat de la llista que encaren figures com Jordi Sànchez, president de l'Assemblea Nacional actualment a la presó.

També el president ha explicat, a través d'un vídeo, la campanya com una manera de dir "prou al 155 i a les retallades de la llibertat" i de defensar la "la democràcia, la legitimitat i la dignitat que ens han volgut prendre i robar".

Moment de realitat

En contra del que és habitual, el cartell de la campanya de JuntsXCat no està il·lustrat amb una fotografia d'estudi, sinó amb una imatge de Puigdemont captada per Yves Herman de Reuters a Brussel·les, quan arribava al Club de Premsa on va protagonitzar la compareixença amb els consellers davant dels periodistes. "Un moment de realitat, la realitat dura que estem vivint", ha explicat Ramon Piqué, responsable d'imatge.

El cartell que figurarà en les banderoles,  apareix també junt amb Puigdemont el responsable de l'ANC, Jordi Sànchez. És una imatge en degradat en vermell i fons blanc. La idea és recordar que el president està a l'exili, amb una imatge que no té la fredor de l'estudi sinó que és "més cinematogràfica, més icònica, més humà", segons Piqué. En el tercer cartell que avui s'ha presentat hi figuren també la resta de membres del Govern exiliats.