L'exconsellera i candidata de JxCat a l'Ajuntament de Barcelona, Elsa Artadi, ha acusat el PSC d'haver contribuït, al costat de PP i Ciutadans, a "fer gran" a Vox i a "blanquejar" les seves sigles en la batalla política contra l'independentisme.

En declaracions a Efe, Artadi ha afirmat que els socialistes "haurien de reflexionar sobre el que han fet" els últims anys, quan "semblava que tot valia contra l'independentisme".

"Els que ara s'esquincen les vestidures per l'auge de Vox són els que l'han fet gran, manifestant-se al seu costat perquè anava en contra de l'independentisme. Tots, inclosos el PSC, s'han dedicat a blanquejar una opció que no hauria d'haver sorgit mai", ha denunciat l'exconsellera de la Presidència.

Segons Artadi, "no hi ha hagut cap pudor per part de forces polítiques espanyoles, però també catalanes, que s'han anat a manifestar", al costat de Vox, "alegrement per la ciutat de Barcelona" en contra de l'independentisme.

Artadi ha deplorat que Vox, que "s'ha fet gran a base de polèmiques i de criminalitzar a qualsevol col·lectiu" que "no siguin ells mateixos", ara pugui fer "un míting electoral cada dia al Tribunal Suprem" com a acusació en el judici del procés.