Junts per Catalunya ha estès la mà a Esquerra Republicana per governar Barcelona. La candidata Elsa Artadi, però, ha mostrat la seva inquietud que Ernest Maragall prioritzi Ada Colau, "que ha demostrat una pèssima gestió de la ciutat i que té orientacions polítiques diferents". 

En una entrevista a TV3, Artadi ha parlat de pactes postelectorals, assegurant que un acord amb ERC a l'ajuntament conduiria "un marc estable" a Barcelona. Tot i el seu convenciment que la formació política que encapçala "guanyarà les municipals", ha admès que les possibilitats de governar en solitari "s'han acabat".  Per contra, ha descartat per complet un pacte amb "el bloc del 155". 

Millorar la seguretat i seguretat

Artadi ha indicat que els top manta és una constatació de males polítiques d'acollida del mandat actual a l'ajuntament de Barcelona. "Cal donar opcions reals d'integració", ha proposat la candidata, que també ha afegit que "cal que la Guàrdia Urbana lideri la gestió de l'espai públic, que és la que ha abandonat Colau”. En aquest sentit, ha remarcat la manca d'agents i ha assegurat que el top manta s'ha d'abordar "des de l'ajuntament, el Govern, i el govern de l'Estat".

D'entre les propostes d'habitatge, Artadi ha indicat que "hi ha d'haver una borsa d'habitatge amb preus per sota de mercat", i que no es "poden fer promeses que després no aporten solucions reals a les persones".  Així, JxCat defensa que es limitin els "augments abusius" dels contractes de lloguer però creu que la regulació ha de ser "molt acotada" i al·leguen que hi ha informes que qüestionen la viabilitat de limitar per llei els preus.

Artadi ha posat l'accent en posar condicions per abaratir els costos de producció dels habitatges amb l'objectiu que els lloguers finals es puguin limitar un 25% per sota del preu del mercat actual.

Segons la candidatura independentista, si només es limiten els preus per sota del mercat i no s'ofereixen incentius per rebaixar els costos, els promotors deixaran de fer lloguer i es reduirà el parc d'habitatge amb una "més que possible escalada de preus".

Artadi reacciona que Batet presideixi el Congrés

Artadi ha descrit la proposta de Pedro Sánchez per a presidir el Congrés, Meritxell Batet, com una "dona serena". L'exconsellera ha criticat, però, que no participés al diàleg entre Generalitat i Moncloa, abans que el president espanyol -ara en funcions- avancés les eleccions a les corts.

Sobre la nova opció de Sánchez per a presidir el Senat, Manuel Cruz, Artadi s'ha limitat a recordar que és la cambra alta qui haurà d'aprovar-ho. D'altra banda, la candidata ha explicat que JxCat decidirà el vot sobre un possible nou candidat del PSC a senador per designació parlamentària "en funció de les coses que passin", després del 'no' d'ahir del ple a Miquel Iceta.