La número dos de la candidatura de JxCAT a l'Ajuntament de Barcelona, Elsa Artadi, ha advertit aquest dimecres que el suport de la seva formació al govern de Pedro Sánchez dependrà de la “voluntat de diàleg” del president espanyol. En declaracions als mitjans després de la trobada de 40 minuts que ha mantingut a Soto del Real amb el cap de llista de JxCAT a Barcelona, Joaquim Forn -acompanyada dels números tres i quatre, Neus Munté i Ferran Mascarell-, Artadi ha afirmat que tot plegat “no és una decisió de JxCAT, sinó de Pedro Sánchez”. “Ara que té el mapa resolt i que hem vist més enllà de les enquestes com ha quedat el mapa electoral, Sánchez ha de decidir si va cap a la repressió o va cap al diàleg”, ha dit.

Segons Artadi, JxCAT “sempre estarem i hem estat al diàleg, i sempre hi serem, i per tant depèn de Pedro Sánchez la voluntat de dialogar i trobar una solució política al que és un problema polític”.

No ha volgut abordar com actuarà la seva formació si els diputats de JxCAT al Congrés que es troben en presó provisional, Jordi Sànchez, Josep Rull i Jordi Turull són suspesos de les seves funcions després de la presa de possessió de l’acta. “Un cop allà veurem quines són les circumstàncies que ens trobem, quina és l’aproximació de la cambra en aquesta nova situació, i aleshores amb certeses resoldrem cada pas”.

Artadi ha explicat que Joaquim Forn té molta informació de com està Barcelona gràcies a les cartes i els missatges que rep de molts ciutadans, entitats i associacions de tota mena. “Ens ha transmès les inquietuds que li arriben de la ciutadania, que reclama canvi urgent; i ens ha demanat que treballem per tornar al govern de Barcelona i acabar amb el desastre que s’està provocant a una ciutat que és meravellosa i que pot ser una de les millors ciutats del món”.

Artadi també ha defensat la concessió de la Medalla de Sant Jordi a l’expresidenta del Parlament Núria de Gispert, malgrat les crítiques que això ha provocat per part de Cs. Segons Artadi, “qui ha generat odi a Catalunya no han estat les opcions democràtiques sinó les que han estat a favor d’empresonar demòcrates i que avui haguem de fer aquesta roda de premsa a Soto del Real”, ha dit. “Núria de Gispert té una trajectòria política molt llarga i ha donat les explicacions sobre els missatges que ha fet”.