La portaveu del Govern i consellera de la Presidència, Elsa Artadi, ha assegurat aquest divendres que la supervisió d'Hisenda als pagaments va decaure aquest dissabte juntament amb l'article 155, quan es va formar l'executiu.

Després que el Consell de Ministres hagi donat instruccions als bancs, la portaveu del govern Torra ha afirmat que "explícitament" al BOE les intervencions del juliol i el setembre quedaven "derogades" i "subsumides" quan es va aplicar a l'octubre el 155, perquè aquest article implicava una supervisió "més forta".

D'aquesta manera, en alçar-se el 155, també va decaure aquesta "intervenció reforçada", ha dit. "Desconec si va més enrere, amb condicions que tenen a veure amb el FLA, no ho sé; però si es refereix al juliol i setembre, això per llei va passar dissabte passat", ha resolt Artadi.

Per la seva part el vicepresident i titular d'Economia Pere Aragonès, ha assegurat que l'aixecament de la intervenció de les finances de la Generalitat vinculada al 155 era una conseqüència "automàtica" a la constitució del Govern i assegura que el govern espanyol "no podia fer una altra cosa" perquè hagués estat "il·legal". En aquest sentit, Aragonès ha evitat celebrar amb excés l'anunci del Consell de Ministres perquè "el compliment de la llei s'ha de donar per descomptat".

El vicepresident sí que demana al govern espanyol que "posats a fer anuncis" aixequi també les mesures de control de despeses a posteriori que estan vigents des de finals de 2015 i vinculades al cobrament del Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA) i que, ha recordat, "només té Catalunya".