La portaveu del grup municipal de JxCat a l'Ajuntament de Barcelona, Elsa Artadi, ha demanat aquest dijous a l'alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, que declari l'"emergència climàtica" perquè "la ciutadania no pot esperar més que es prenguin mesures sobre això".

En una roda de premsa al Consistori, Artadi ha assegurat que és "urgent" posicionar la lluita contra el canvi climàtic com "un element nuclear de la política municipal" per aconseguir "una ciutat verda, saludable i sostenible"."Barcelona ha de ser la ciutat dels cinc zeros: zero energia contaminant, zero emissions per a la mobilitat, zero emissions dels edificis, zero residus i zero malbaratament d'aigua", ha defensat la regidora de JxCat.

Per això ha criticat que la comercialitzadora d'energia municipal "no és suficient" perquè "el que necessita la ciutat és aconseguir el 100% de l'energia renovable".

Artadi ha denunciat l'"aturada tècnica que pateix el consistori des de fa mesos", primer per "l'aïllament de Colau" i ara per la "falta de formació de govern", per la qual cosa ha exigit que "s'afanyin i aprovin un acord com més aviat millor per començar a governar".

La portaveu del grup municipal ha afirmat que JxCat "és l'únic grup municipal que s'ha oposat clarament que Colau sigui l'alcaldessa" i que faran "una oposició ferma i constructiva" sense "desentendre's" de la ciutat.

Trasllat dels presos

D'altra banda, la número dos de Quim Forn a l'Ajuntament de Barcelona ha denunciat el "cruel trasllat i totalment innecessari de tres dies" dels presos independentistes a presons catalanes.

"Espero que dilluns ja puguem visitar els presos, i particularment Quim Forn, amb qui no he pogut parlar durant els últims dies", ha detallat Artadi.

Preguntada per la separació dels grups municipals de Ciutadans i Barcelona pel Canvi, la plataforma liderada per Manuel Valls, la portaveu de JxCat ha apuntat que Valls "va canviant cada dia", de manera que "caldrà veure si es converteix en un suport estable per als socialistes i comuns".