La consellera de Presidència, Elsa Artadi, ha replicat aquest dimarts amb contundència a les declaracions de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i en general, dels Comuns emplaçant les forces independentistes a recolzar els pressupostos tot i l'empresonament dels líders del procés.

En relació a les declaracions de l'alcaldessa de Barcelona, advertint que malgrat l'existència de l'existència de presos, els pressupostos comprometen inversions socials, Artadi ha replicat que no accepten haver d'escollir entre una cosa i l'altra. "Aquest tipus de discurs de dir no hi ha llibertat i democràcia però és igual perquè aquestes són les coses de menjar ens sembla un discurs d'una altra època. Preferim no entrar en debat entre el que és dignitat i el pressupost", ha replicat en ser preguntada en la roda de premsa posterior a la reunió del Consell Executiu.

Més contundent s'ha mostrat amb el diputat al Congrés Joan Mena que dilluns vinculava en les seves declaracions els presos i la negativa de l'independentisme als pressupostos. "Li demanem explicacions com pot estar vinculant l'aprovació dels pressupostos amb que els presos polítics surtin abans de presó o què hi hagi absolucions. Li demanem explicacions com creuen que aprovar uns pressupostos poden alliberar els presos polítics", ha reclamat.

Pel que fa els comptes catalans, Artadi ha admès que els pressupostos van endarrerits i que això pot obligar a prorrogar pressupostos, atès que encara no ha entrat ni al Govern ni al Consell Tècnic el projecte.

En qualsevol cas, la consellera ha explicat que l'executiu ha intensificat les converses amb la CUP i els Comuns per mirar de tirar endavant els Comptes de l'executiu. També en aquest punt ha mostrat la "sorpresa" amb les declaracions del grup morat: "és super important aprovar els pressupostos, però quan són els catalans no és tan important". 

Malgrat tot, no dona per perdut el suport dels diputats d'En Comú i ha recordat que l'Ajuntament de Barcelona també ha d'aprovar els seus comptes. Per contra, ha admès que la distància és encara més gran amb el PSC.