La consellera de Presidència, Elsa Artadi, ja ha tingut els primers contactes amb la ministra de Política Territorial i Funció Pública, Meritxell Batet, per a la preparació de la reunió entre el president, Quim Torra, amb el cap de l'executiu espanyol, Pedro Sánchez. La consellera ha assegurat no tenir cap inconvenient que la trobada amb Torra se celebri dins d'una ronda amb presidents autonòmics tot i que ha advertit Batet que el de Catalunya és l'únic Parlament que té per segona vegada consecutiva una majoria independentista.

´Venim de l'1-O han passat moltes coses i en cap cas podem renunciar al dret a l'autodeterminació, en aquest marc és com ha d'encarar la reunió", ha explicat Artadi.

Sánchez va telefonar divendres al vespre el president de la Generalitat i va designar la ministra Batet com a responsable de la preparar la reunió. De la seva banda, aquest matí, el consell executiu ha assenyalat Artadi com a responsable d'aquesta feina preparatòria.

La ministra i la consellera ja ha dut a terme els primers contactes, segons ha explicat la responsable de Presidència, tot i que no s'ha parlat encara ni de la data ni de l'ordre del dia, "però sí de la voluntat de treballar de manera diligent, i parlar de tot, sense apriorismes".

Artadi ha recordat que la data de la trobada no depèn del govern català, que ha mostrat més interés a fer-la tan aviat com sigui possible.