El portaveu del secretariat nacional de la CUP, Quim Arrufat, ha assegurat aquest vespre que les dificultats per aconseguir tancar un acord de pressupostos no són amb PDeCAT sinó amb el vicepresident, Oriol Junqueras.

Arrufat ha destacat que les demandes cupaires se centren des de fa un parell de mesos en un canvi en fiscalitat, per fer-la més progressiva i més justa, i a prioritzar i protegir l’educació pública. Però no s’ha “avançat gens” després de mantenir força reunions. “Ens decep força que posem damunt la taula coses concretes, que no surten del nostre programa, que va molt més enllà. Són demandes absolutament majoritàries d’aquesta societat”, ha assegurat en declaracions a 8TV.

En ser preguntat si la dificultat per arribar a un acord era a causa del debat "d'extrems" establert entre Convergència i la CUP, Arrufat ha replicat: “La diferència no és amb CDC, no va d’extrems, les negociacions pressupostàries les fem amb Oriol Junqueras. És Oriol Junqueras que no respon a aquestes peticions”.

És per aquesta raó, segons ha explicat, que avui la CUP ha demanat al president, Carles Puigdemont, que s’impliqui en la negociació i “prengui cartes en l’assumpte”, atès que no s’avança.