Per a Ciutadans, no hi ha cap indult possible pels presos polítics. La líder del partit a Catalunya, Inés Arrimadas, ho ha deixat clar en un acte des de Palma, on ha denunciat que la situació a les Balears comença a assemblar-se a la catalana. “Per a nosaltres, ni aforament, ni indults a polítics que han donat un cop d’Estat, ni pactes amb els nacionalistes mentre miren cap a un altre costat”, ha advertit.

D’aquesta manera, Inés Arrimadas ha replicat les declaracions de la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, que s’ha mostra partidària d’indultar els presos polítics en cas de condemna. Ho ha considerat un altre “tripijoc” del govern de Pedro Sánchez.

La dirigent del partit unionista s’ha desplaçat aquest dissabte fins a Palma per alertar que Balears està “exactament igual que Catalunya fa uns anys”, que ha situat en quinze. Ha cridat a evitar que es cometin els mateixos “errors”.

“El mimetisme de la presidenta de les Illes Balears amb el nacionalisme català és espectacular i, si no es corregeix, arribarem al mateix lloc", ha volgut avisar Inés Arrimadas, que ha considerat que “hi ha moltíssimes similituds”.

"Tenim un govern del Partit Socialista de mans dels nacionalistes, que es dedica a posar traves i la llengua com una barrera en comptes de com una riquesa, i és exactament el que ha passat a Catalunya, també amb un tripartit de govern socialista", ha argumentat.