La portaveu de Ciutadans al Congrés, Inés Arrimadas, ha demanat aquest dimarts al candidat dels taronges a Barcelona, l'ex primer ministre francès Manuel Valls, que treballi per l'"opció menys dolenta" de cara als pactes postelectorals.

La dirigent de Cs no ha aclarit si es tractaria que els regidors de Valls donessin suport a l'actual alcaldessa i candidata de BComú, Ada Colau, però ha subratllat que cal "frenar al separatisme", informa ElDiario.es. "És clau", ha afegit, en al·lusió a Ernest Maragall, candidat d'ERC a l'alcaldia i guanyador dels comicis, encara que empatat en regidors amb Colau.

Suma alternativa

Una hipotètica suma entre els comuns (10), el PSC (8) i la llista de Valls (6) podria mantenir l'actual alcaldessa al capdavant del govern municipal. La majoria absoluta està fixada en 21 regidors. En cas de no obtenir la majoria absoluta cap candidat, l'alcaldia correspondria al més votat (Maragall).

Colau ha proposat de negociar un acord a tres entre els comuns, ERC i el PSC. El candidat socialista, Jaume Collboni, ha rebutjat aquesta fórmula. Per la seva part, l'opció de Maragall és negociar amb JxCat i Colau.

Arrimadas ha negat "taxativament" la disposició a arribar a un acord a Madrid amb el PSOE per repartir-se Ajuntament i comunitat, amb la qual cosa avala el pacte PP-Cs-Vox del qual precisament desconfia Valls per la participació de la formació d'ultradreta. No obstant això, Cs rebutja que Vox entri al govern municipal i autonòmic madrileny.