Ciutadans continua amb TV3 en el punt de mira. L’endemà de la Diada, la líder del partit a Catalunya, Inés Arrimadas, no s’ha estalviat els retrets. “A la manifestació també va participar l’extrema dreta, tant catalana com estrangera, i el senyor Otegi”, ha denunciat. “No he vist a TV3 aquesta vinculació entre l’independentisme i l’extrema dreta, que jo no faré perquè no és just, però sí que l’he vist amb el constitucionalisme”, ha reblat.

En aquest sentit, Inés Arrimadas ha anunciat una iniciativa del seu grup: una llei per “garantir major independència i neutralitat als mitjans públics”. Ha explicat que és la mateixa que han presentat per TVE. “Exigim el mateix a tot arreu, però a Catalunya és encara més necessari”, ha sostingut. Ha assenyalat que, per exemple, l’òrgan de govern dels mitjans públics s’ha de triar per concurs públic. En aquest sentit, ha recordat que el director de TV3, Vicent Sanchis, “està reprovat pel Parlament des de fa més d’un any”.

Pel que fa a la manifestació en si, ha reconegut que va anar-hi “molta gent”, però ha defensat que “una majoria social no va sortir al carrer perquè estava exclosa”. Ha criticat alguns discursos “absolutament frontistes” que van escoltar-se durant la manifestació, així com “declaracions fora de la realitat".                            

“El separatisme ha d’acceptar la realitat: el poble de Catalunya no és només el separatisme”, ha afirmat Arrimadas, que ha denunciat que “no podem permetre que el senyor Torra parli només davant dels seus sense rèplica en un teatre”, en comptes de venir al Parlament. També s’ha referit a la moció acordada entre el PSOE i el PDeCAT: “No serà un diàleg per Catalunya, sinó amb el separatisme”.

“Decebuda” amb Borrell

La dirigent de Ciutadans s’ha mostrat “decebuda” amb les paraules del ministre d’Exteriors, Josep Borrell, en una entrevista a la BBC, on va dir que Catalunya era una nació i que preferiria que els presos estiguessin en llibertat. “Tinc un gran respecte per la seva figura. Ha estat una decepció que com a ministre d’Exteriors es dediqui a dir que no està d’acord amb el criteri els jutges i que Espanya no és una nació”, ha lamentat.

Finalment, sobre la llei impulsada pel Govern per retirar simbologia franquista, ha recordat que ja hi ha una llei de memòria històrica. I també que l’espai i els edificis públics estan “plens” de simbologia política a retirar, en referència als llaços grocs.