“Hi ha una alternativa”. Aquest ha estat el missatge que Inés Arrimadas ha traslladat al rei Felip VI aquest dimecres al migdia, en el marc de la ronda de consultes per la investidura. Aquesta alternativa passa per una “via constitucionalista”, és a dir, un acord entre el PSOE, el PP i Ciutadans. És per això que la dirigent de Cs ha anunciat que aquest mateix dimarts es posarà en contacte personalment, per telèfon, amb Pedro Sánchez per a insistir-li en una reunió per explorar “l’acord constitucionalista de 221 escons”.

“Li he traslladat al Rei la proposta d’un gran acord constitucionalista de 221 escons, una alternativa moderada, constitucionalista i estable”, ha explicat Inés Arrimadas en tornar del Palau de la Zarzuela. En aquest sentit, ha assenyalat que “no només soluciona la investidura, sinó que garanteix l’estabilitat”. Malgrat tot, ni el PSOE ni el PP estan fent cas de la proposta de Cs, que podrien tirar endavant igualment sense els deu escons de la formació taronja.

La dirigent de Ciutadans ha denunciat que un govern amb “populistes i separatistes” abocaria Espanya a una “situació insostenible”. “Els espanyols no poden continuar veient com condemnats per sedició estan decidint el govern que tindrà Espanya”, ha assegurat Arrimadas en aquest sentit, que ha avançat que “personalment” avui es posarà en contacte amb Sánchez per a insistir-li en la “via constitucionalista”.

“Condicions especials” pels presos

Pel que fa al segon grau adjudicat als presos polítics, la dirigent de Ciutadans ha tornat a criticar que “els companys de partit de Junqueras” tinguin les competències penitenciàries i “decideixin quin règim o privilegis tindran a les presons”. Ha denunciat que se n’estigui parlant a canvi de la investidura i que fins i tot hi hagi sobre la taula “condicions especials”.