La líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha tornat a Catalunya per la campanya electoral de les eleccions catalanes del 14 de febrer. Les enquestes pronostiquen una gran davallada de la formació, guanyadora de les darreres eleccions, i Arrimadas ha arribat per "evitar que ressuciti el nacionalisme". En el primer acte de campanya del cap de setmana, la portaveu de Ciutadans al Congrés ha lamentat el tercer grau dels presos polítics i ha titllat d'"indignant" que els líders independentistes puguin sortir "mentre hi ha molta gent que no pot obrir els negocis o veure la família".

Arrimadas ha reivindicat el "vot nacionalista útil" i ha afirmat que el seu partit és l'únic que garantirà que ERC i l'independentisme no tornin a governar. En aquest sentit, ha fet una crida a concentrar el vot unionista en Ciutadans per aconseguir "un executiu que governi per a tothom". La dirigent del partit ha dit que els comicis del 14-F són "una oportunitat única" perquè "l'independentisme està totalment desmobilitzat i dividit". "

"No permetem que ERC ressuciti el nacionalisme amb un tripartit amb el PSC", ha demanat. Per tal d'impedir-ho ha fet una crida a anar a votar "en massa", ja sigui presencialment o per correu. De fet, ella mateixa ha sol·licitat el vot per correu aquest dissabte a l'edifici de Correus i Telègrafs de Barcelona i ha recordat que es pot demanar fins al 5 de febrer. La líder de Cs ha insistit que la participació serà "clau" el 14-F i ha animat a votar a "totes les persones que volen un canvi de veritat i no volen seguir amb el procés, amb un Govern independentista ni amb el tripartit del PSC amb ERC".

La polèmica dels cartells

D'altra banda, Arrimadas ha restat importància a la retirada dels cartells de campanya "Vota abraçada" de la formació i ha defensat que en qualsevol cas els cartells retirats amb el lema "Vota abraçada", amb fotografies d'un banc d'imatges que "a priori" no es poden utilitzar amb finalitats polítiques , ni eren "la imatge principal" ni tampoc "la línia principal de campanya": "Jo no tinc tots els detalls de totes les imatges, que hi ha desenes dins d'una campanya, com poden imaginar ", ha dit.