Inés Arrimadas apunta contra Pedro Sánchez, a qui ha acusat de ser “lleial” als partits independentistes. En aquest context ha situat la líder de Ciutadans fets com l’acostament dels presos polítics, l’aixecament del control de les finances de la Generalitat o la moció de ruptura presentada per la CUP. “Està disposat a vendre Espanya a trossos mentre el mantinguin a la Moncloa”, ha criticat.

La cap de l’oposició ha respost així a la reunió que mantindran dilluns que ve els presidents Quim Torra i Pedro Sánchez. L’ha acusat de “mirar cap a una altra banda” quan, segons Arrimadas, “es vol expulsar el rei de Catalunya, continuen els símbols excloents, continua la neteja a la cúpula dels Mossos o es reobren les ambaixades”. És per això que ha sostingut que “el Govern d’Espanya ens ha de defensar”.

“La política penitenciària no pot ser objecte de negociació política per arribar a la Moncloa, que és el que ha fet el senyor Sánchez”, ha assegurat la líder del partit unionista. “Està clar que és un pagament que ha de fer als partits independentistes pel seu suport”, ha afegit.           

Per altra banda, també ha instat Sánchez a no mirar cap a una altra banda davant dels presos i exiliats processats per rebel·lió, i que s’actuï per fer efectiva la seva suspensió com a diputats. També ha carregat contra l’oficina d’expresident sol·licitada pel president Carles Puigdemont. “En quin país seriós un senyo rque ha fet un cop d’Estat continua cobrant, demanant dietes i demanant que li paguin un xiringuito a mida?”, ha preguntat.

Finalment, sobre la moció de la CUP, Arrimadas ha defensat que ni tan sols s’haurien de poder tramitar les esmenes de JxCat i ERC per eliminar la referència a la declaració de ruptura del 9-N. No ha descartat cap acció davant el Tribunal Constitucional.