Inés Arrimadas ha enviat aquest dijous un ultimàtum a Roger Torrent: si el president del Parlament no renuncia a la candidatura de Carles Puigdemont i obre una nova ronda de contactes, forçarà la celebració d’un “ple del desbloqueig”. Així li ho transmetrà la cap de files de Ciutadans per escrit al mateix Torrent. No obstant això, no ha esclarit si es tractarà del mecanisme que els lletrats posen en mans dels grups parlamentari per a iniciar el compte enrere dels dos mesos, un "acte equivalent" a una investidura fallida.

Si Torrent inicia una nova ronda de contactes, ha sostingut Inés Arrimadas, “significarà que ha acceptat el que diuen el TC i el sentit comú”: que no pot continuar proposant Puigdemont per a la investidura. Si no ho fa, entrarà a registre la petició d’un ple extraordinari, “amb contingut més polític que jurídic”, perquè sigui tractat en la reunió de la Mesa de dimarts vinent.

“No hi ha millor transparència que anar tothom al ple del Parlament per a exposar quin és el plantejament de cada partit”, ha defensat la líder de Ciutadans. “L´única eina que tenim és convocar un ple i allà hauran de donar la cara”, ha insistit. Ha avantposat els “problemes reals” dels catalans a les “baralles internes” dels partits de la majoria independentista.

Arrimadas ha instat els partits sobiranistes a “acceptar que han fracassat” i que admetin que “el xiclet del procés no dona més de si”. Ha fet aquestes declaracions al Parlament, després de reunir-se amb representants del CSIF, el principal sindicat de treballadors públics a l’Estat espanyol. Ha aprofitat l’avinentesa per carregar contra la gestió del Govern de Puigdemont.