Després que la Mesa hagi tombat per defectes de forma la compareixença de Roger Torrent de la proposta de resolució de Ciutadans, Inés Arrimadas ha sortit al contraatac. “No vol passar la vergonya d’haver d’explicar la pantomima i les mentides que venen com fum”, ha criticat la líder de Ciutadans en roda de premsa aquest dimarts. La Mesa ha tombat el punt de la compareixença perquè no està prevista en el reglament i perquè una proposta de resolució només pot instar el Govern o la ciutadania.

En aquest sentit, Inés Arrimadas ja ha anunciat que presentaran una petició de reconsideració d’aquesta inadmissió parcial, perquè justifiquen que el reglament no diu que el president de la cambra no pugui comparèixer. Ha titllat d’”excuses” els defectes de forma argumentats. “Els mateixos que diuen que es pot declarar la independència diuen que el president del Parlament no pot venir a donar la cara?”, ha preguntat.

La líder de Ciutadans al Parlament ha anunciat que dirigirà una carta a Torrent perquè “deixi d’amagar-se i vingui a donar explicacions” sobre l’actual situació de bloqueig que viu la cambra com a conseqüència de la suspensió dels dos debats d’investidura.

“Hem demanat la celebració d’un ple per donar la cara davant d'aquesta situació excepcional i ell s’ha negat a donar explicacions”, ha carregat Arrimadas. “A qui volen enganyar? Cada vegada hi ha menys gent que se’ls cregui”, ha sentenciat.