“Li importa més Otegi que la sanitat?”. Aquesta és la pregunta que ha llançat aquest divendres la líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, al president Quim Torra, a qui ha descrit com a “advocat defensor d’exterroristes”. Ho ha justificat perquè, després del revés del Tribunal d'Estrasburg a l’Estat espanyol, va comparèixer urgentment davant del ple del Parlament, al contrari de les reivindicacions del sector públic. Li ha exigit que ho faci.

En aquest sentit, la cap de l’oposició ha lamentat que l’acord amb els metges és “insuficient”, perquè deixa molts sectors fora, i ha assenyalat que es tracta d’un “problema estructural”. Ha lamentat que, per culpa de les “ulleres de l’estelada”, el Govern no és conscient dels problemes del sector públic, i que es limita a dir que “la culpa és d’Espanya”. Ho ha contraposat amb els diners destinats a TV3 o a les “ambaixades”.

En la mateixa línia, Arrimadas ha retret que no s’hagin retornat les pagues extraordinàries als treballadors públics de la Generalitat. Enfront això, Arrimadas ha avançat que no poden donar suport als pressupostos de la Generalitat, perquè “continuaran destinant diners a la República imaginària per a treure’ls de la Catalunya real”.

Sobre la plantada de Torra als actes del 40è aniversari de la Constitució, la dirigent de Ciutadans ha assegurat que ho entén perquè “no li agraden els drets i llibertats que recull”, i que el cap de l’executiu “demostra cada dia que no vol respectar ni la llei ni els catalans”.