La líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, torna a ballar-la i divendres assistirà a una concentració contra els 9 indults als presos polítics davant la delegació del govern espanyol, al carrer Mallorca de Barcelona. Serà el retorn d'Arrimadas a una manifestació espanyolista a la capital catalana.

El líder de Ciutadans al Parlament, Carlos Carrizosa, ha anunciat la presència d'Arrimadas a la concentració, que serà prèvia a la de la plaça Colón de Madrid diumenge. Carrizosa ha avançat la informació després de mantenir una reunió a la cambra catalana amb entitats espanyolistes com Societat Civil Catalana, Impuls Ciutadà o S'ha acabat, en la qual han acordat reclamar al govern espanyol i a la Generalitat que escoltin les "reivindicacions històriques del constitucionalisme" a Catalunya.

Sobre la concentració de divendres, Carrizosa ha assegurat que fonamentalment es donarà protagonisme a les entitats i a la ciutadania. I ha afirmat que Cs ha contactat amb un total de 13 associacions unionistes perquè hi assisteixin, i que "la gran majoria" li han confirmat que ho faran.

Carrizosa ha insistit a transmetre aquestes reivindicacions a la Generalitat perquè els catalans unionistes considera que estan "abandonats", i afirma que acudirà a la ronda de contactes que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, iniciarà la setmana que ve amb els dirigents dels grups parlamentaris catalans.

Ha insistit també a reunir-se amb el president espanyol, Pedro Sánchez, perquè "ara que es faran aquestes concessions (indults) sembla lògic preguntar què estan disposats a fer per la societat catalana ignorada".

Carrizosa ha criticat el secretari general de Junts, Jordi Sànchez, per haver acusat el líder d'ERC, Oriol Junqueras, de tutelar el president de la Generalitat, Pere Aragonès, quan per a ell Sànchez és "el tutelat de Puigdemont".

"Ens crida l'atenció que els socis de Govern estiguin en peu de guerra per l'estratègia a seguir per fer xantatge a l'Estat. Després de la investidura, aquesta setmana ja s'estan llançant punyals pels passadissos del Parlament", ha assegurat.