La presidenta de Cs, Inés Arrimadas, ha carregat contra la "irresponsabilitat absoluta" de Pedro Sánchez per "rentar-se les mans" i no impulsar un pla sanitari de Nadal a nivell estatal. "El govern de Sánchez mai vol assumir les decisions difícils. S'amaga i tira la pilota endavant", ha criticat Arrimadas aquest dissabte durant la seva intervenció davant el Consell General de Ciutadans.

"Per parlar de vacunes i ajudes europees, Sánchez sempre surt el primer. Però quan és hora d'anunciar restriccions i d'un pla nacional de Nadal, és complicat que aparegui. Ja hi estem acostumats", ha assenyalat la líder de Cs, que ha demanat a la ciutadania "sentit comú i prudència" per compensar aquesta manca de directrius del govern espanyol.

"És una enveja veure altres líders europeus que estan a les dures i a les madures: que parlen de fons de recuperació i vacunes, però també de restriccions per Nadal. I això no passa a Espanya", ha insistit Arrimadas, que retreu al líder del PSOE i president espanyol de "no voler mullar-se" i delegar les responsabilitats en les 17 comunitats autònomes.

"De nou, l'únic que ha fet el govern espanyol és generar incertesa", ha puntualitzat la presidenta de Cs, que igualment ha defensat la tasca de la formació liberal al llarg d'aquest 2020. "Hem demostrat que som un partit de govern perquè ho estem fent bé a les comunitats autònomes on governem", ha apuntat Arrimadas.

El pressupost 2021 de Cs, amb superàvit "i zero deutes"

"Però també perquè hem demostrat que des de l'oposició es pot ser molt útil als espanyols i no és només una sala d'espera fins que et toca governar", ha reflexionat en veu alta la presidenta de Cs. "Gràcies a la nostra feina discreta i valenta hem aconseguit que no s'apugin 5.000 MEUR en impostos amb el bloqueig de l'IVA a l'educació concertada i especial, a la sanitat i a l'educació", ha afirmat Arrimadas. "I hem evitat també l'increment de l'IRPF a les rendes mitges i l'augment de l'impost de societats" ha afegit la líder de Cs, que finalment ha anunciat que la formació ha presentat un pressupost per al 2021 "amb superàvit i zero deutes amb entitats bancàries".

"És un orgull estar presidint un partit que atresora aquesta bona gestió interna. Els que tenim responsabilitats de gestionar l'esfera pública, hem de demostrar que gestionem bé l'esfera privada", ha conclòs Arrimadas.