La presidenta de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha acusat el govern de Pedro Sánchez de participar en una manifestació "infame" que busca "callar, silenciar i acoquinar a les famílies que volen exercir els seus drets i tenir l'espanyol també com a llengua vehicular a l'escola". En una roda de premsa a Barcelona, Arrimadas ha parlat així dels comuns i d'ERC, que han participat en la marxa que ha congregat 35.000 persones a la capital catalana per defensar l'actual model de l'escola catalana i en contra de les sentències que han obligat diverses escoles a impartir almenys el 25% de les classes en castellà.

A més, ha criticat durament als sindicats, "que no mouen ni un dit per protestar pels barracons, el preu de la llum o la precarietat laboral, i avui estan tocant les palmes al nacionalisme identitari més sectari i elitista d'Europa, que és el Govern de la Generalitat".

 

Silenciar més de mitja Catalunya

La màxima dirigent de Ciutadans ha comparegut davant la premsa després de reunir-se amb entitats com l'Associació per una Educació Bilingüe, Impulso Ciudadano, S'ha Acabat o Convivència Cívica Catalana, i ha afirmat que "aquestes entitats ens han constatat que hi ha una espècie de revulsiu, que en les últimes setmanes s'estan produint canvis. I es nota un augment de les famílies que estan perdent la por de significar-se i volen reivindicar els seus drets". També ha criticat durament la manifestació que pretén "silenciar més de mitja Catalunya, acoquinar les famílies que s'han atrevit a reivindicar els seus drets i que la justícia els ha donat la raó". 

Arrimadas considera que el Partit Socialista "ha abandonat Catalunya", i ha trobat "inaudit" que estigui donant suport amb membres del seu govern aquesta marxa. "Seguirem assenyalant amb el dit aquells governs i entitats hipersubvencionades que estan donant suport a l'assenyalament de nens de cinc anys com ha passat a Canet", ha assegurat la líder de Cs, que s'ha mostrat convençuda, precisament, que el que ha passat a Canet serà un "punt d'inflexió i una llavor d'esperança" i ha suposat "un despertar de moltes famílies". 

"Model segregador"

La presidenta del partit taronja també ha carregat durament contra les mesures que ha anunciat el Govern d'enviar inspectors del Departament d'Educació per a garantir el compliment dels plans lingüístics de les escoles, i els ha qualificat d'"inquisidors lingüístics a les aules". Arrimadas ha retret a Educació que pretengui imposar un "model segregador", i ha considerat "il·legal i immoral" aquesta figura i també el fet de separar els nens les famílies dels quals demanin més castellà. De la mateixa manera, ha afirmat que "a Catalunya hi ha odi i persecució institucionalitzada a la majoria de catalans que volem la convivència i dues llengües vehiculars a l'escola". 

 

Imatge principal: La presidenta de Ciutadans, Inés Arrimadas, en roda de premsa / ACN