“Aquí tothom sap que s’han desviat diners públics pel procés”. Així ha reaccionat aquest dijous la líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, a la macrooperació policial per suposades subvencions irregulars de la Diputació de Barcelona. “Però sembla que els únics que ho continuen negant són Rajoy i Montoro”, ha reblat. En aquest sentit, la líder de l’oposició s’ha referit a algunes informacions que diuen que l’operació Estela investiga això, i ha anat més enllà d’aquest cas particular.

La presidenta del partit unionista ha assenyalat que respecten les investigacions policials i les decisions judicials. “Com sempre, des del respecte absolut a la investigació judicial, estem esperant per veure si el que milions de catalans pensen i saben que hi ha a Catalunya –corrupció i desviament de fons públics al procés— realment ho diu la justícia”, ha insistit.

Arrimadas també s’ha referit a la sentència del cas Gürtel, dient que marca “un abans i un després” a la política espanyola, i que com ha avançat Albert Rivera estudiaran si trenquen amb Rajoy. No obstant això, ha defensat l’aprovació dels pressupostos del Govern espanyol, argumentant per exemple que “la gent que no té diners per pagar guarderies segur que vol una ajuda de 1.000 euros”.

Finalment, la líder de Ciutadans també ha anunciat que el seu partit presentarà una petició de reconsideració contra la decisió de la Mesa de donar un termini al conseller Toni Comín per justificar la seva delegació de vot. Ho ha considerat un “privilegi” del qual no hauria de gaudir.