La presidenta de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha confirmat que participarà en la manifestació convocada per la plataforma Unión78 per al 13 de juny a la plaça de Colón de Madrid en contra que el govern espanyol indulti els condemnats pel procés independentista de 2017 a Catalunya, a la qual ha animat a acudir per mostrar el "retrat" ​​de Pedro Sánchez, "amb els colpistes".

Arrimadas sentencia: "Tant parlar de la foto de Colón i el que anem a veure el dia 13 és un retrat de Sánchez amb els colpistes, amb els que volen destruir Espanya, amb els que ens han humiliat i trepitjat a Catalunya". Arrimadas ha insistit que el protagonisme en aquesta manifestació ha de ser per a la societat civil, que és la que l'ha convocada i no per als partits polítics. Fins ara, per part de Ciutadans havia confirmat la seva assistència la vicealcaldessa de Madrid, Begoña Villacís.

"El que vol Sánchez és que posem el focus en la foto dels líders polítics i jo avui no li donaré el titular de quina líder polític va a anar o no va a anar", responia ahir quan li van preguntar si tindria algun problema per aparèixer en una foto com la que es va fer l'expresident del partit taronja, Albert Rivera. Ni 24 hores després i amb el sí de Pablo Casado, Arrimadas s'ha animat definitivament.

L'altra manifestació

Arrimadas ha recordat que Ciutadans ha convocat una concentració contra els indults per a l'11 de juny a Barcelona, ​​davant de la seu de la Delegació de Govern perquè també puguin protestar que no tinguin l'opció d'anar a la de Madrid, però ha incidit que també donen suport "sense matisos i sense fissures" la manifestació del dia 13 a Colón: "Això no va de partits polítics, va de democràcia, d'Espanya, de la dignitat d'un poble al que Sánchez pretén trepitjar per tal d'estar uns mesos mes a la Moncloa", ha recalcat.

L'encara líder de Ciutadans, ha assenyalat que el seu partit farà tot el que estigui al seu abast en l'àmbit institucional i judicial, tant a Espanya com a la Unió Europea, per "frenar la ignomínia" que, al seu parer, suposarien els indults Oriol Junqueras, expresident de la Generalitat i líder d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), i als altres onze condemnats pel referèndum il·legal i la declaració unilateral d'independència.

Fotografia de portada: Inés Arrimadas