El líder de Ciutadans a Catalunya, Carlos Carrizosa, s'ha mostrat indignat amb la possibilitat que el president d'ERC, Oriol Junqueras, participi a la taula de diàleg com a representant de la part catalana, tal com ha desitjat la portaveu dels republicans, Marta Vilalta.

Per a Carrizosa aquesta seria la prova definitiva que la taula "mai ha representat els catalans, només els colpistes". El líder del partit taronja també ha valorat com a "intolerable" que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, "assumeixi el xantatge" independentista "regalant" indults. "Els demòcrates que defensem la convivència ens mobilitzarem l'11 de juny", ha avisat en referència a la concentració convocada per Ciutadans contra aquesta mesura de gràcia davant de la delegació del govern espanyol a Barcelona.

Ciutadans se suma, doncs, als recels que el PSC també ha mostrat sobre una possible presència de Junqueras a la taula amb l'Estat. "La taula de diàleg és entre els dos governs, Junqueras no forma part del Govern. El millor per ser honestos és que hi seguin representants del Govern", ha respost en roda de premsa la portaveu del PSC, Alícia Romero. "No és que hi estiguem en contra, però el més lògic seria que a la taula de diàleg hi hagués consellers, igual que el govern espanyol porta ministres", ha afegit.

El cert, però, és que a la primera reunió de la taula de diàleg, la Generalitat ja va dur representants que no formaven part del Govern com Elsa ArtadiJosep RiusMarta Vilalta i Josep Maria Jové. Preguntada sobre aquest fet, Romero ha rebutjat que els socialistes s'oposin a la presència de Junqueras, però sí que ha reiterat la seva incomoditat.

Sobre això, la mateixa Artadi com a portaveu de Junts ha demanat que més enllà de qui formi part d'aquella negociació, aquesta hauria d'estar precedida per una reunió dels partits i les entitats similar a la que va convocar el president Quim Torra abans de la primera i única reunió de la taula.

Carrizosa, obsessionat amb Junqueras

En el ple d'investidura de Pere Aragonès, el líder de Ciutadans ja es va mostrar molt dur amb Junqueras aprofitant que el líder d'ERC havia assistit a la sessió gràcies a un permís penitenciari. 

"Al senyor Junqueras li desitjo el mateix que a qualsevol persona privada de llibertat, que sigui lleu i ho compleixi el millor possible. Però no oblido el que el senyor Junqueras va voler fer aquí. I molta part de Catalunya tampoc ho oblida", va etzibar.