La líder de C's a Catalunya, Inés Arrimadas, ha carregat contra la intenció de l'ANC de convocar una consulta interna perquè els seus associats decideixin si l'entitat demana a les institucions catalanes convocar un referèndum unilateral d'independència (RUI) per desencallar el procés sobiranista.

Ho ha dit en un míting al Balcó del Mediterrani de Tarragona davant d'una mica més d'un centenar de simpatitzants, on ha estat acompanyada pel candidat de C's per aquesta circumscripció, Sergio del Campo, i del secretari general del partit, Matías Alonso.

"Ara s'han inventat una cosa nova en aquesta fugida cap endavant", ha considerat Arrimadas, que ha lamentat que els independentistes no n'hagin tingut prou amb la intenció d'un referèndum primer, una declaració unilateral d'independència després, i el plebiscit en el qual van intentar convertir les eleccions catalanes del 27 de setembre.

"Ens estem tornant bojos, cal tornar al 'seny'", ha valorat Arrimadas, que ha afegit que si altres defensen un referèndum, davant d'això ells fan propostes amb vista a les eleccions com un millor sistema de finançament, l'aposta pel Corredor del Mediterrani, la millora de la Sanitat i l'Educació, així com la creació de llocs de treball.

La líder de C's a Catalunya també ha criticat el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, per la seva intenció de no plantejar la qüestió de confiança al Parlament fins al setembre, i ha dit que si triga gairebé quatre mesos a convocar-la és per un intent de donar temps a "rentar la cara" de CDC.