La que era líder de l'oposició del Govern de Carles Puigdemont, Inés Arrimadas, ha recordat avui el que per ella va ser una de les "pàgines més negres de la història de Catalunya": les lleis de desconnexió. Quatre anys després que el Parlament les aprovés, l'ara líder de Ciutadans ha assegurat en una piulada que els independentistes "van atropellar els drets de l'oposició per silenciar-nos, van segrestar el Parlament i dinamitar l'Estatut per consumar el seu cop". 

tuits ines arrimadas lleis de desconnexió

Anant més enllà, Arrimadas ha lamentat que "els que vam patir aquells dies infames, recordem com van assenyalar a funcionaris públics, periodistes i altres constitucionalistes contraris al procés". Unes "pràctiques antidemocràtiques" que la de Ciutadans creu que "el nacionalisme continua apuntalant des del poder amb la connivència del Govern d'Espanya". 

Atacs a Sánchez pels indults 

En aquest sentit, la líder del partit taronja ha aprofitat per atacar Pedro Sánchez, la seva altra gran víctima a banda dels independentistes: "La pitjor part de totes és que els colpistes han estat premiats per Pedro Sánchez". Per ella, els indults concedits a finals de juny, "no només els han donat impunitat sinó que han legitimitat els seus atropellaments". 

Tot i que Arrimadas va fugir cap a Madrid tan aviat com va poder, amb un resultat desastrós, aquí encara ens queda des d'aquells famosos plens Carlos Carrizosa. El seu hereu al Parlament també ha recordat l'aprovació de les lleis de desconnexió, recuperant un vídeo de la seva intervenció durant els plens, discutint amb la presidenta Forcadell.

En un missatge en línia amb el de la seva cap, Carrizosa ha assegurat que "el 6 i 7 de setembre de 2017, els partits separatistes van perpetrar les lleis de desconnexió, violant els drets de l'oposició al Parlament". 

Discurs de Lesmes 

Arrimadas ha estat molt activa durant la jornada d'avui a Twitter, on a més ha celebrat el discurs del president del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial. Carlos Lesmes ha aprofitat l'obertura de l'any judicial per carregar —sense anomenar-lo— contra el govern espanyol, que considera que ha qüestionat la “independència” dels jutges quan dicten les seves sentències.

La presidenta de Ciutadans ha definit com a "encertades" les paraules de Lesmes, i ha agraït al conjunt de jutges "la seva valenta tasca en defensa de la nostra democràcia". "Tant de bo a Espanya no haguéssim de sentir al poder judicial de mantres fabricats pel govern espanyol. Ho vam dir: l'indult és un insult a la justícia", ha sentenciat.