"Ni vostè ni ningú portarà Catalunya cap a una República". Aquesta és l'advertència que ha volgut enviar Inés Arrimas a Quim Torra durant el segon debat d'investidura del candidat, que aquest dilluns serà investit amb els vots de JxCat i ERC i l'abstenció de la CUP. La líder de Ciutadans li ha recordat que es convertirà de nou en cap de l'oposició. "Davant la gravetat dels fets, li dic a tota l'oposició que intentaré que estem el més units possibles", ha dit dirigint-se a la resta de grups.

En una intervenció tan dura com la de dissabte, Arrimadas ha acusat Torra de voler “carregar-se totes les institucions” catalanes. “Diuen que volen recuperar les institucions. Com el Parlament que vol substituir per una assemblea d’electes on només hi haurà independentistes?”, li ha preguntat la líder de Ciutadans. “I el Govern de la Generalitat el volen substituir per un Consell de la República”, ha insistit.

Com ja va fer-ho durant el debat de dissabte, la líder del partit unionista ha tornat a fer un recull d’articles publicats per Torra en el passat, i ha criticat que el candidat té una ideologia basada en “una identitat excloent, la xenofòbia i el populisme”. Referint-se a un d’aquests articles, li ha preguntat: “Estic fent alguna cosa antinatural parlant en castellà en Catalunya?”. Davant la internacionalització del procés, ha replicat que “l’únic que aconseguirà internacionalitzar són els seus articles”.

Per altra banda, Arrimadas ha menystingut les propostes de Govern fetes per Torra durant el seu discurs d’aquest dilluns, titllant de “llistat telefònic” les lleis tombades pel Tribunal Constitucional que vol recuperar. “Totes aquestes coses les farà en només cinc mesos?”, l’ha interrogat sobre un suposat avançament electoral. “Ningú de vostès complirà el que ha dit aquí. Li ho avanço”, ha etzibat. L’ha acusat de “reafirmar-se en allò que va donar origen al 155”.

Finalment, la líder de Ciutadans ha tornat a dirigir-se al Govern espanyol, per a recriminar-li que no hagi actuat contra la delegació de vot de Carles Puigdemont, “un senyor que ha fet un cop d’Estat”. Mentre el popular Xavier García Albiol feia ‘no’ amb el cap, Arrimadas li retreia que “això no és normal en un país democràtic”.