La líder de Ciutadans (Cs) a Catalunya, Inés Arrimadas, ha criticat aquest dissabte el president de la Generalitat en funcions Carles Puigdemont. La dirigent de Ciutadans ha manifestat que "viu a Matrix i es creu que pot ser president per Internet o per Whatsapp". "Governar la Generalitat de Catalunya no és jugar al Monopoly, això no es pot fer ni per Whatsapp ni per Skype. Cal ser a Catalunya, cal lluitar pels catalans i cal respectar les normes i les resolucions judicials", ha afirmat.

"Si Puigdemont no fa cap d'aquestes coses, i no ho ha fet, està inhabilitat políticament per poder representar tots els catalans", ha manifestat. En aquest sentit, ha afegit que "es va presentar a aquestes eleccions amb greus càrrecs a l'esquena, fugit de la justícia, i, per més que ell es pensi que viu a Matrix, sabem que no pot ser president de la Generalitat".

En roda de premsa a Jerez de la Frontera (Cadis), Arrimadas ha recordat que la Mesa del Parlament és "un òrgan clau" que la seva formació vol presidir. Així mateix, ha afirmat que el dia 27 es van iniciar les "negociacions amb la resta de forces parlamentàries" i ha demanat "tranquil·litat i responsabilitat" al PP i el PSOE, als quals ha recordat que "les seves estratègies no han donat resultats a Catalunya els darrers 35 anys".

La líder de Cs ha assenyalat sobre la data del 17 de gener per a la constitució del Parlament que "com més aviat millor". En aquest sentit, ha subratllat que "la constitució de la Mesa del Parlament és una fita molt important", ja que "és un òrgan clau que volem presidir, perquè volem evitar que les barbaritats que es van produir a l'anterior legislatura puguin tornar a portar-se a terme".

"No volem tornar a veure la incertesa, les il·legalitats i la situació d'absoluta inestabilitat en la qual els senyors dels partits separatistes van posar a la cambra catalana", ha assenyalat Arrimadas, que ha afegit que "Ciutadans reivindicarà el que per vots i per escons li correspon, que és la presidència de la Mesa, que, a més serà, bo per a l'estabilitat a Catalunya".

En aquest sentit, ha dit que el fet "que presideixi la cambra catalana un partit que respecta les lleis, tots els catalans i les normes de funcionament del Parlament és necessari".

Quant a les votacions per a la Mesa i un possible benefici per a Ciutadans pel fet que hi hagi altres partits amb candidats imputats, empresonats o a Bèlgica, Arrimadas ha assenyalat que "més que beneficiar, els partits que presenten a les llistes persones imputades per delictes tan greus com malversació, tot el que puguin plantejar té menys possibilitats d'èxit".

"Nosaltres, que no tenim ningú imputat per delictes tan greus, que no ens hem saltat la legalitat, que no hem posat en perill el Parlament de Catalunya, ni hem fet fugir 3.000 empreses, estem més ben disposats per poder liderar aquestes negociacions", ha afegit Inés Arrimadas, que ha afirmat que, "a més, les urnes ens han ratificat com la força política amb més suport social a Catalunya, i intentarem lluitar pel que creiem que és just i que és bo per a Catalunya".