El procés és una “farsa”. En aquests termes s’ha referit la presidenta del grup parlamentari de Ciutadans, Inés Arrimadas, als missatges que el president Carles Puigdemont i el conseller Toni Comín van intercanviar, que s’han conegut aquest dimecres al matí. En un contacte amb els periodistes, ha instat els independentistes a “reconèixer en públic” el que diuen en privat.

Des dels passadissos del Parlament, i malgrat que ha reconegut que no coneixia el contingut dels missatges publicats per Telecinco, Inés Arrimadas ha assegurat que els dirigents independentistes “han de reconèixer en públic el que molts diuen en privat”. A tot això, la cap de l’oposició ha vaticinat que el procés independentista és una “farsa” i els ha demanat que expliquin als seus votants que està “mort”.

“No sé si això acabarà amb algú o amb el procés, però que el procés està mort ho sabem des de fa molt de temps”, ha sostingut Arrimadas. “No he vist els missatges, però el tema no és els missatges, sinó les converses que han tingut en privat que no s’atreveixen a dir-ho en públic”, ha afegit. Els ha acusat de “crear una esperança que no portarà enlloc” i de “trencar la societat catalana per absolutament res”.

“Mentre aquests senyors continuin amb aquesta farsa i amb aquesta República imaginària que no existeix, ens estarem fent molt de mal: a l’economia, a la societat i a les institucions catalanes”, ha advertit.