Segons Arrimadas, no només se n’han anat empreses de Catalunya per culpa del procés. Així ho ha denunciat la cap de l'oposició durant el debat de política general. “Vostè sap la quantitat de catalans que es plantegen anar-se’n de Catalunya perquè no poden més?”, li ha preguntat al president Quim Torra. “No només espanten empreses i capitals, sinó també catalans als qui estan amargant les vides”, ha etzibat. No ha aportat cap prova del que ha denunciat.

La intervenció d’Arrimadas ha arrencat denunciant el “monòleg del procés” que va fer Torra durant el seu discurs, malgrat que en mitja hora no ha sortit del mateix tema. “El procés l’estan allargant, però no avança”, li ha rebatut la dirigent de Ciutadans. En aquest punt, s’ha referit a la manifestació de dilluns davant del Parlament. “Va haver de marxar una mica trist, perquè els seus votants estan cansats de les seves mentides”, ha assegurat. Li ha preguntat si “farà com Puigdemont, que va deixar tirats els seus companys”.

La dirigent unionista s’ha centrat sobretot en les xifres econòmiques. Ha denunciat que, com a conseqüència del procés, ha baixat un 10% la creació d’empreses, ha baixat un 34% el capital invertit i la desacceleració a Catalunya és el doble que a Espanya. “Els últims mesos se n’han anat 34.000 milions d’euros”, ha advertit. Ha criticat que, davant aquestes “xifres objectives”, Torra “diu que no hi ha hagut cap afectació”.

Presos i exiliats, privilegiats

Per Inés Arrimadas, no són ni presos polítics ni exiliats. La cap de l’oposició ha volgut deixar-ho clar durant la seva intervenció en el debat de política general. "Ningú els ho compra, ni a Bèlgica ni a Alemanya", ha assegurat. Al contrari: els ha tractat de privilegiats. Ho ha contraposat amb les famílies catalanes que tenen membres a la presó sense els “assessors i advocats” que tenen els presos i exiliats, i que veuen com no demanen per ells “indults i excarceracions”.

En aquest sentit, la cap de l'oposició ha preguntat al president Quim Torra què farà quan arribin les sentències. “Atacaran els jutges? Ocuparan els tribunals? Obriran les presons perquè surtin els seus amics? Què està animant a fer als comandos separatistes?”, ha insistit la líder de Ciutadans. És per això que ha advertit que el cap de l’Executiu serà “el responsable del que passi”.

Arrimadas també ha retret que Torra no fes cap referència a la corrupció durant el seu discurs, després de la detenció del president de la Diputació de Lleida. “Què faran quan arribi la sentència? També la portaran aquí per votar-la?”, ha preguntat. En el torn de rèplica, li ha retret que no hagi respost cap de les seves preguntes sobre les llistes d'espera o la paga extra dels funcionaris.        

Finalment, ha carregat contra la decisió de crear un comissionat del 155, com també una Oficina dels Drets Civils i Polítics, al capdavant de la qual “han posat un militant del braç polític de Terra Lliure”, en referència al cupaire Adam Majó.

Nou numeret

Arrimadas ha protagonitzat un nou numeret de Ciutadans al Parlament. Durant el torn de rèplica del debat de política general, s’ha tret de la butxaca una gran bandera espanyola mentre intervenia des del faristol. “Ni vostè ni els seus comandos separatistes faran desaparèixer aquesta bandera de Catalunya”, ha assegurat dirigint-se al president Quim Torra i la majoria independentista de la cambra.

“Quan els seus col·legues dels comandos separatistes cremen banderes davant del Parlament, o les treuen dels ajuntaments, ho fan perquè representa un país de 47 milions de ciutadans lliures i iguals”, ha sostingut Inés Arrimadas.

En aquest sentit, la cap de l’oposició ha acusat l’independentisme d’”insultar i humiliar milions de catalans”, i ha advertit que Espanya “és un país més fort que la debilitat de Pedro Sánchez”.