La cap de l'oposició i líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, es postularà com a candidata a la presidència de la Generalitat si el president, Carles Puigdemont, no supera la qüestió de confiança, el proper mes de setembre. Així ho ha anunciat el president del partit taronja, Albert Rivera, en l'acte central de campanya de les eleccions espanyoles que s'ha celebrat aquest migdia al districte barceloní de Nou Barris, a Barcelona. L'anunci ha estat celebrat per les prop de 700 persones que seguien les intervencions sota un sol de justícia. 

Minuts abans de la intervenció de Rivera, ha estat la mateixa Arrimadas qui ha carregat contra CDC a qui ha definit com un partit que ha perdut la centralitat i totalment dependent de la CUP. "Ara, a banda de l'Espanya ens roba, tenen una altra excusa: la CUP no ens deixa", ha ironitzat la cap de l'oposició al Parlament. "L'únic que ha aconseguit CDC des de 2010 és que les decisions més importants del Govern les prengui una assemblea de la CUP", ha sentenciat.

Arrimadas també ha titllat de sorprenent que, segons el seu punt de vista, CDC "sembla que esperi que guanyi Podemos i gairebé demana el vot per a ells".   

Rivera repta CDC i ERC

Un argument que ha desenvolupat Rivera, candidat del partit a la presidència del govern espanyol, que ha reptat CDC i ERC a "comptar vots" el 26-J per comprovar el suport real independentista a Catalunya. "Anem a comptar vots, a saber quant sumen Convergència i Esquerra per saber si la independència és majoria o bé si cada cop tenen menys vots", ha etzibat.

Rivera s'ha mostrat convençut que els que reivindiquen "regeneració" i "reformes" a l'Estat obtindran millors resultats que no pas els sobiranistes.