La presidenta del grup de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha retret als independentistes que havien estat avisats de què no podien saltar-se les lleis i que, en canvi, es pensaven que "vivien en la impunitat i la immunitat". En aquest sentit, ha demanat als grups sobiranistes que reflexionin i que acceptin que "han perdut, han fracassat". 

La líder del partit taronja s'ha referit als empresonaments i a l'exili dels líders del procés, assegurant que no tenen "cap tipus d'estratègia", i que alguns han "fugit" però que "hi ha persones que no poden fugir" com els autònoms o les "famílies trencades". "El procés ha sigut un fracàs col·lectiu", ha conclòs, assegurant que només ha portat "frustració, indignació i conflicte".

Finalment, Arrimadas ha criticat que alguns diputats independentistes no els saluden quan es troben membres del seu partit pels passadissos de la cambra i també ha retret al president Roger Torrent haver fet un míting polític a l'inici del ple. En aquests sentit, ha acusat als independentistes de parlar en mon del "poble de Catalunya" i "excloent la meitat" de la societat.