La líder de Cs a Catalunya, Inés Arrimadas, ha rebutjat postular-se com a candidata a la presidència de la Generalitat perquè creu que "l'única cosa que pot fer" això "és unir l'independentisme i qui sap si Podem pel camí".

En una entrevista a TVE, Arrimadas ha recordat que la seva candidatura no sumaria els vots necessaris per prosperar per la majoria independentista al Parlament, i ha retret al PP que pressionin Cs "en un moment en què el constitucionalisme ha d'estar unit".

Ha demanat "autocrítica" als populars per la seva gestió de la situació política catalana i ha recordat que la candidatura liderada per Xavier García Albiol va obtenir quatre diputats a les eleccions del 21 de desembre.

També ha manifestat que "el PSOE i el PSC diuen coses absolutament contradictòries", perquè mentre que la formació catalana reconeix que no hi ha vots per investir Arrimadas, des de Ferraz s'han sumat a la pressió del PP, ha dit.

Ha assegurat que Cs no treballa amb la hipòtesi d'unes noves eleccions a Catalunya perquè "no solucionarien necessàriament el problema", i ha atribuït a la llei electoral el fet que l'independentisme tingui majoria al Parlament.

Així, ha demanat "als que tenen una majoria a la Cambra —injusta, perquè no tenen majoria en vots—" que resolguin el bloqueig derivat de la candidatura de Carles Puigdemont (JxCat) a la Generalitat.

Preguntada per la proposta llançada pel líder d'ERC, Oriol Junqueras, de combinar una presidència simbòlica amb un Govern executiu, ha titllat la iniciativa de despropòsit: "Em nego a fer de comentarista de les ocurrències d'aquests senyors, que estan atrapats i necessiten generar un titular cada dia".

"Què és això d'una presidència simbòlica? La gent no ha de pagar les factures de manera simbòlica", ha criticat, i ha lamentat que el president del Parlament, Roger Torrent, posposés el ple d'investidura perquè creu que contribueix al bloqueig institucional.