La presidenta de Ciutadans (Cs), Inés Arrimadas, considera que els indults del govern espanyol als presos polítics són "una escopinada a la cara d'Espanya" i que si el líder del PP, Pablo Casado, presentés ara una moció de censura contra Pedro Sánchez, hi donaria suport.

"Hi ha molts votants del PP que no entenen que l'obsessió del PP sigui ara mateix atacar Cs en comptes d'atacar al Govern; de fet, li dic més, si Casado ara presenta una moció de censura contra Sánchez, jo li donaria suport", ha declarat Arrimadas en una entrevista que publica aquest diumenge el diari ‘El Mundo’, on ha recalcat que votaria per un candidat del PP "tot i el que ens està fent" aquest partit. Per això s’ha preguntat si "¿de veritat que la prioritat de l'PP ha de ser atacar Ciutadans amb el que hi ha davant?".

Els indults com a tracte privilegiat

La líder de Cs veu en els indults un tracte privilegiat: "Els privilegis als polítics mai solucionen res, sempre generen problemes; ara estan embravits sabent que són impunes, perquè amb aquest precedent és igual el que facin, si surten al carrer als dos dies".

Sobre l'argument de la utilitat pública esgrimit pel govern espanyol diu no veure-la per enlloc, sinó més aviat una qüestió d'"interès personal" de Sánchez, a qui retreu estar disposat "a fer qualsevol cosa per romandre a La Moncloa".

En aquest sentit, Arrimadas apunta que "el rerefons" dels indults és que Sánchez necessita el suport dels independentistes al Congrés dels Diputats. "I els necessita perquè va voler, perquè va poder triar per als pressupostos a Ciutadans i va agafar la mà d'Otegi i Rufián, ell ho va voler i ara els indults són un preu a pagar".

No a reformar l’Estatut

A més, la líder de ciutadans s’ha mostrat del tot contrària a reformar l'Estatut, perquè ja es va creure que la reforma del 2006 serviria per “aplacar la situació” i “el que va fer és generar més independentisme”. “No puc ni vull donar suport res que generi més desigualtat entre els espanyols i més divisió entre els catalans”, ha insistit, per afirmar que “el separatisme és insaciable i els donaria més arguments per seguir treballant per la independència”.

Finalment, ha rebutjat la possibilitat de convidar l’anterior líder de la formació, Albert Rivera, a la propera convenció de Ciutadans: “Tot Espanya va veure que va fer una roda de premsa en que va dir que després de 15 anys al front de Ciutadans s'anava a el sector privat”. “Cal respectar la seva decisió”, ha afegit.