La líder de Ciutadans (C's) a Catalunya, Inés Arrimadas, ha participat aquest matí en un esmorzar informatiu a Madrid, on ha parlat sobre actualitat espanyola i catalana. "La moció de la CUP és una crida a la desobediència brutal" ha dit Arrimadas, en relació amb la mesura que es votarà la setmana vinent al Parlament de Catalunya. "És una crida a què els Mosssos d'Esquadra no obeeixin la ressolució del Tribunal Constitucional" ha dit davant de periodistes i empresaris madrilenys que hi han assistit. Segons la cap de l'oposició, aquestes mesures són el desenvolupament de la ressolució del 9N, i de les lleis de Transitorietat jurídica. "Allò que per a Puigdemont no és un salt al buit, per a un constitucionalista sí ho és" ha afegit.

En conseqüència, ha afirmat que prendrà mesures, de ser aprovada, per tal de dur la moció als tribunals i que "s'apliqui la llei". "Ja estem presentant recursos d'emparament davant la taula del parlament" ha indicat. Així mateix, Arrimadas ha afirmat que la relació amb el president Carles Puigdemont, era més favorable que amb l'expresident Artur Mas. "Cal abandonar les dinàmiques de victimisme que s'estaven duent a terme desde el govern de la Generalitat" ha assegurat. Sobre Convergència i la seva refundació ha dit que "hi ha convergents de tota la vida que no reconeixen el seu partit", afirmant que li semblava més una estratègia per "amagar" la corrupció, que "altra cosa".

Sobre Iceta i Domènech 

"A mi no em preocupa que s'entenguin, sinó les lleis que facin" ha dit Inés Arrimadas sobre la suposada taula de diàleg on el secretari general de Podemos, Pablo Iglesias, va emplaçar a Xavier Domènech (En Comú Podem) i Miquel Iceta (PSC) haurien de parlar sobre la qüestió del referèndum. "El senyor Miquel Iceta és un senyor amb qui es pot parlar, és molt cordial, però espero que no torni enrere". Arrimadas es referia a l'etapa en que els socialistes catalans havien manifestat el seu suport al dret a decidir de Catalunya.

Pacte PSOE- C's

Sobre la situació espanyola, Arrimadas ha exposat les línies principals que el seu partit ha signat amb el PSOE. "Qui digui que no cal el Partit Popular (PP) per governar, menteix els espanyols". Segons Arrimadas, la majoria del PP cal per fer les reformes a l'Estat, i insta Mariano Rajoy a triar entre el seu acord amb els socialistes, o noves eleccions. En aquest sentit, afirma que "C's és l'única alternativa al separatisme, al reformisme i a una Espanya unida". Així mateix, ha afirmat que si el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, decideix deixar els taronges, i abraçar "Podemos, i els independentistes" no tindrà el suport del seu partit.