Inés Arrimadas tindrà un paper més rellevant en la campanya electoral del mes de juny a Catalunya. És un dels principals reclams de Ciutadans, també al conjunt de l’Estat, però l’equip de campanya apostarà per intensificar la seva agenda a Catalunya i intentar revertir els resultats del 20-D que van ser pitjors del previst.

En aquest sentit, val a dir que la direcció del partit valora la possibilitat de fer una campanya diferent a Catalunya que al conjunt de l’Estat. Aquests serien dos dels escassos canvis que Ciutadans farà de cara a les eleccions del 26-J. Des del partit també assenyalen que, en principi, no es modificaran les llistes electorals. Com a molt, podria haver-hi algun relleu “amistós” o quirúrgic però marginal.    

Joan Carles Girauta

El cap de llista per Barcelona continuarà essent Joan Carles Girauta. De fet, en aquests mesos de legislatura, Girauta ha estat el portaveu del partit al Congrés, però aquest paper no li ha donat més visibilitat a Catalunya on, per a l’elector comú, no és massa conegut.

La projecció mediàtica d’Arrimadas compensaria la manca d’estrella de Girauta i el votant despistat encertaria votant el taronja personificat en el tàndem Arrimadas-Rivera. Durant la darrera campanya, els responsables d’estratègia van prioritzar l’expansió territorial a expenses d’una campanya de perfil baix a Catalunya que no va funcionar com s’esperava.

Arrimadas i Rivera van participar en pocs actes i, fins i tot, Girauta va assistir a més actes arreu de l’Estat que a Catalunya.  

Advertència al PSOE

En línies generals, la campanya sí que serà més incisiva en el to: explicar les propostes està bé, però col·locar el missatge als mitjans de comunicació demana més agilitat verbal.

De moment, Ciutadans coincideix amb el PP a demanar als socialistes que no imposin cap veto previ a les negociacions post 26-J. “És una segona oportunitat per arribar a un acord. Demanaríem a Pedro Sánchez que no escalfessin tant la campanya perquè ningú tindrà majoria absoluta i s’haurà de negociar”, ha dit el portaveu parlamentari de Ciutadans aquest dilluns a Barcelona.

La mateixa línia argumental del president del Govern en funcions, Mariano Rajoy, que també demana que no s’exclogui a ningú inicialment.