La líder de l’oposició, Inés Arrimadas, ha titllat de poc realista el discurs del Govern i ha retret al president Puigdemont i als consellers que no hagin fet “ni un bri d’autocrítica”. La cap de Ciutadans ha argumentat que tant Esquerra com Convergència han tingut històricament responsabilitats de govern a Catalunya i ha lamentat que fugin d’estudi i carreguin tota la responsabilitat al Govern d’Espanya.

Arrimadas ha assegurat que Ciutadans voldria fer una oposició responsable i arribar al màxim d’acords en aquest ple sobre pobresa i emergència social. Tanmateix, ha etzibat que, després d’escoltar les intervencions del Govern, aquest “no mereix la seva comprensió”. “La gent no pot esperar l'Ítaca feliç de la independència, perquè la gent té pressa”, ha afirmat.

Per tot això, la diputada ha advertit que “si el Govern no assumeix cap responsabilitat i només està capficat en la independència”, no els donaran suport. “Si construeix un Estat amb una mà i trenca el del benestar amb l’altra, no ens hi trobaran. Si volen negociar i construir, hi serem”, ha conclòs.