"Vostè no vol que s'acabi el 155, si no, diria que es compliran les lleis i no presentarien un candidat que demà ha d'anar al jutge". Així s'ha expressat la líder de Cs, Inés Arrimadas, en el ple d'investidura del candidat Jordi Turull, on ha acusat els independentistes de voler seguir amb el "xou" del procés amb el "capítol Turull" i de no aprendre dels errors.

"Tornem a estar en mans de l'assemblea de la CUP. Un partit respectable però antisistema", ha denunciat Arrimadas. A més d'assegurar que els independentistes no volen posar fi al 155 per no haver de governar i poder allargar la "mentida" del procés, la líder de Cs ha assegurat que a Europa ningú fa cas als independentistes.

En aquest sentit, s'ha erigit com la solució per posar fi a l'independentisme, que ha acusat de trencar la societat i els ponts de diàleg amb l'Estat. A més, ha assenyalat que Turull no està essent investigat per les seves idees, sinó pels seus actes i per haver declarat la independència.

Finalment, la líder de Ciutadans, que s'ha equivocat dues vegades de nom amb el candidat i li ha dit Puigdemont, també ha retret a Turull que fa anys hagués acompanyat a declarar Oriol Pujol en el cas de les ITV. En aquest sentit, ha assegurat que "els 3% i les ITV sí que han estat un espoli".