La visita de Pablo Iglesias a Oriol Junqueras a la presó de Lledoners és “una humiliació”. Així ho ha denunciat aquest divendres la líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, que ha advertit que “cap país seriós i democràtic pot tenir la negociació dels pressupostos a la presó amb gent que vol trencar el país”. Les condicions que posarà l’independentisme, ha insistit, no serviran per a millor la vida dels ciutadans.

“Les condicions que posarà l’independentisme no seran millores per a la vida dels ciutadans, sinó impunitat per al senyor Junqueras i els seus”, ha denunciat la cap de l’oposició, que ha criticat que aquesta imatge és “nefasta per a la marca Espanya”. El seu grup a Madrid ni tan sols ha entrat a negociar els pressupostos de l’Estat.

Per altra banda, la dirigent unionista ha carregat contra JxCat i ERC per haver presentat esmenes a la totalitat contra la seva llei de reducció de les llistes d’espera a la sanitat, que es debatrà la setmana que ve al Parlament. “No volen que es parli d’una altra cosa que no sigui el monotema del procés”, ha lamentat. Ha desafiat la CUPCatalunya en Comú a permetre el debat.

Arrimadas ha anat més enllà i ha acusat els comuns de ser un “suport incondicional” del Govern de Quim Torra. “Qualsevol persona que hagi vist el debat de política general, pot veure perfectament que els senyors de Podem van oferir la mà al Govern”, ha assenyalat. Ha retret que donin suport a un executiu liderat per un president que “dona suport a teories racistes” o representa la corrupció del 3%.

Finalment, la líder de Ciutadans ha avançat que valoraran si adopten alguna acció, després la Mesa hagi reafirmat aquest divendres la validesa dels vots de Carles Puigdemont, Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull en les comissions del Parlament.