La líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, ha criticat aquest dilluns, coincidint amb el primer aniversari del referèndum de l'1 d'octubre, que el govern espanyol no faci "res" a Catalunya i ha retret al president de l'Executiu espanyol, Pedro Sánchez, que estigui "en mans" del president de la Generalitat, Quim Torra, i dels Comitès de Defensa de la República (CDR).

En declaracions a RNE, ha posat l'accent en el fet que un any després, l'independentisme "no té cap problema a fer servir la violència" i "assetjar" els que no ho són.

"I mentrestant el Govern anima aquests actes que influeixen negativament en el conjunt de la societat", ha lamentat Arrimadas, alhora que ha posat l'accent en la feble resposta, que al seu parer, proposa el govern de Pedro Sánchez.

Arrimadas ha esmentat el dictamen que es discuteix aquesta setmana al Parlament i en el qual les formacions independentistes volen adquirir un posicionament de la Cambra contra la suspensió dels diputats processats pel Tribunal Suprem: "No em deixa de sorprendre que el govern espanyol no faci res davant això". "Nosaltres estarem al peu del canó defensant la resta de catalans. Trobem a faltar un govern d'Espanya seriós i que no estigui a mans de Torra i dels CDR", ha argumentat.

Demana a Sánchez prendre la iniciativa

Sota el seu punt de vista, si l'Executiu espanyol reaccionés, el conjunt dels catalans no estarien a costa de les accions dels CDR. Per això, ha assenyalat que La Moncloa hauria de prendre la iniciativa i el debat hauria de ser "què farà el constitucionalisme".

La líder de la formació unionista ha criticat que la consulta de fa un any va ser un acte que "només buscava la confrontació". Segons Arrimadas no en va sortir res positiu d'aquella jornada i ha assegurat que els partits independentistes "van fulminar" l'Estatut i la Constitució.

Per a Cs, Torra és capaç de defraudar els seus i, alhora, "trepitjar" els drets dels catalans i "posar en escac" la imatge d'Espanya.