La candidata de Ciutadans a la presidència del Govern, Inés Arrimadas, ha qualificat el procés d'"inaguantable" i "insofrible", i ha advertit que els partits independentistes "no han vist la llum" i persistiran en el seu afany si s'imposen a les eleccions del 21 de desembre. "Penso en quatre anys més de procés i em moro", ha confessat.

En una entrevista de Bertín Osborne al programa Mi casa es la tuya de Telecinco, Arrimadas ha reiterat que vol ser "la presidenta de tots els catalans, inclosos els independentistes" perquè considera que la situació "té reparació, però cal treballar-hi".

"M'imagino a Ciutadans amb altres partits constitucionalistes governant la Generalitat", ha dit la candidata de la formació presidida per Albert Rivera, defensant l'aplicació del 155 a Catalunya com a una cosa "necessària" i la sortida "més neta" després de la declaració unilateral d'independència.

"Jo li vaig dir a Puigdemont fins a l'últim dia, que convoqués eleccions, i no ho va fer. Rajoy ha fet el que havíem defensat des de feia setmanes", segons la també portaveu estatal de Ciutadans.

Guardiola, el seu ídol

En una entrevista distesa, on Arrimadas no ha reprimit l'accent andalús i ha cuinat salmorejo i botifarra, la candidata de Ciutadans ha parlat de la seva infantesa a Jerez de la Frontera, sent la menor d'una família de cinc germans, i ha confessat que les seves primeres paraules en català van ser l'himne del Futbol Club Barcelona, de la que va ser seguidora des de "petita".

"Portava a Guardiola a la carpeta, encara que al final hem acabat en ideologies diferents", ha revelat Arrimadas, que quan jugava al futbol li agradava "repartir joc" com l'actual entrenador del Manchester City. La seva posició al camp era el "centre", ha assegurat la candidata de Ciutadans.

Arrimadas també ha relatat com va arribar a Ciutadans després d'assistir a un míting de Rivera quan era un partit "petit" animada per una amiga: "Em va sorprendre i em va agradar el que vaig sentir". Temps després, va ser Rivera qui es va fixar en ella durant unes jornades de formació als quadres del partit per la seva oratòria. "Va dir: a aquesta noia no li'n cal", ha assegurat.

Durant l'entrevista ha aparegut el president de Ciutadans, just quan el dinar de la seva companya de formació estava a punt de servir-se. "És molt perfeccionista, i per això no té defectes, i si els té sap ocultar-los", ha dit Rivera d'Arrimadas, encara amb el davantal posat. "Jo no el veig com un cap, sinó com un company", ha correspost la candidata a la Generalitat.

Ja a la taula, i després d'una copa de vi, Arrimadas ha accentuat la seva crítica al procés. "Penso en quatre anys més de procés i em moro", ha confessat llavors, avalada per Rivera: "Han aconseguit unir esquerra i dreta. Després del gol d'Iniesta, ningú no n'havia unit tant com Puigdemont".

L'entrevista ha acabat amb ambdós jugant al futbolí. "Jo als independentistes els portaria a tots, per torns, a la Fira de Jerez, i després d'estar amb el finit convenço a uns quants que això no deixa de ser el seu país", ha assegurat Arrimadas, amb l'assentiment de Rivera, que ja coneix la fira.