La líder de C’s a Catalunya, Inés Arrimadas, ha començat el mes de gener advertint que s’entreveu un “fi de cicle” i que per això, la convocatòria d’eleccions sembla, segons Arrimadas, ineludible perquè el referèndum, si es convoca, serà un nou 9-N. En aquest sentit, C’s entén que una nova convocatòria electoral pot ser “una oportunitat per recuperar el seny a Catalunya”.  

“Necessitem una alternativa de govern i C’s està preparat per liderar aquesta alternativa. Estem preparats”, ha afirmat en una roda de premsa a la seu del partit a Barcelona.

La tornada a l’activitat política després de les vacances de Nadal coincideix amb el primer aniversari de la investidura del president, Carles Puigdemont. Un any perdut, segons C’s, on s'ha vist un Govern amb una agenda independentista, paral·lela a l’agenda social que, segons els taronges, reclamen els catalans. “Portem un any dins el processisme”, ha lamentat Arrimadas.

La líder de C’s ha aprofitat l’última aparició pública de la portaveu del Govern, Neus Munté, per insistir en la realitat paral·lela de l’executiu català: “Munté ha dit que la prioritat d’aquest 2017 és el referèndum. Comencem l’any com el vam acabar, sense projecte de govern, sense pressupostos...”, ha lamentat.

Pel que fa a la possibilitat que el president Artur Mas torni a la primera línia política com a candidat del PDeCAT a la Generalitat, Arrimadas ha assegurat que no és tant un problema de noms sinó de projecte i ha insinuat que té dubtes sobre quin valor afegit pot tenir el retorn de Mas.