La líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, ha estat molt clara quan ha explicat que la fi del procés es pot produir en les pròximes eleccions del 21-D. "Hem d'aconseguir que això sigui la fi definitiva del procés, el game over del procés l'hem de confirmar a les urnes del 21-D", així ho ha explicat en la roda de premsa després de la reunió del comitè permanent de l'executiva. 

Per dur a terme l'abdicació del procés, Arrimadas ha demanat un compromís previ de les forces constitucionalistes per donar-se suport després dels comicis i ha assenyalat que el pròxim 21 de desembre és "una oportunitat d'or" per acabar amb el procés independentista després de 7 anys. D'altra banda, ha definit les eleccions com "l'esdeveniment electoral més important de la democràcia a Catalunya" i ha reiterat que Ciutadans va néixer per, en una situació com aquesta, "agafar el timó de la Generalitat". 

La portaveu de Ciutadans s'ha mostrat confiada que traurà un bon resultat i ha dit que "hi ha una opció real de guanyar a les urnes" i que "és possible una majoria alternativa" per governar a Catalunya.