La líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, ha assegurat avui que "no es poden tolerar" les paraules del filòsof, escriptor i acadèmic de la llengua espanyola Félix de Azúa, que ha dit que l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau (Barcelona en Comú), "hauria d'estar servint en una parada de peix".

En una entrevista que publica la revista Tiempo, De Azúa carrega durament contra Colau, en assegurar que és "cosa de riure" que la ciutat de Barcelona tingui com a alcaldessa "una dona que hauria d'estar servint en una parada de peix".

Unes paraules que ha respost l'alcaldessa de Barcelona a Twitter: "En les futures definicions de masclisme i classisme de la RAE, el senyor Azúa podrà citar-se a si mateix. Quin honor!".

En declaracions al Parlament, Arrimadas ha estat contundent en mostrar el seu "absolut desacord" amb les paraules de Félix de Azúa, que va ser un dels fundadors el 2006 de Ciutadans de Catalunya, la plataforma cívica que va impulsar la creació de Ciutadans.

Ni militant ni càrrec públic de C's

Després de recordar que De Azúa "no és militant ni càrrec públic de Ciutadans", Arrimadas ha assegurat estar "absolutament en desacord amb les seves paraules, no es pot tolerar baixar a aquest nivell".

"Les discrepàncies ideològiques existeixen i es poden defensar, però mai amb aquesta mena d'atacs personals. Crec que no sorprendrà ningú si dic que no estic gens d'acord amb aquestes paraules d'Azúa", ha assenyalat Arrimadas, que els últims mesos ha estat una de les dirigents catalanes més crítiques, al costat d'altres com la diputada de la CUP Anna Gabriel o la pròpia Ada Colau, a denunciar el masclisme i els atacs sexistes contra les dones polítiques.

Arrimadas ha fet aquestes declaracions als mitjans en el marc de l'activitat Parlament obert, iniciativa organitzada per la seva formació per donar a conèixer l'activitat parlamentària, i que avui ha reunit uns quaranta ciutadans, que han pogut conversar i visitar el Parlament al costat d'Arrimadas i diversos diputats de C's